Silifke Müzesi
Müzeden Kareler

Sivil Mimarlık Örneği Yapılar Hakkında Bilgi

Silifke ilçe merkezinde bugüne kadar ayakta kalmış olan evlerin bazılarının avlu kapılarında hicri olarak tarih yer almaktadır. Bu tarihlerin tamamı 19.yy.’ı vermektedir. Silifke evleri genellikle düz alanda geniş bahçeli, dış duvarlar ve bahçe duvarları sokağın doğal çizgisini izleyecek şekilde ve tek ya da iki katlı olarak yapışmıştır. Geleneksel nitelikli konutlar yığma sistemde inşa edilmiştir. Kullanılan malzemeler kesme ve moloz taş, ahşap, kerpiç ve demirdir. Ahşap malzeme tavan döşeme sisteminde, çatılarda; iç duvar ve çıkmalarda ise taşıyıcı olarak kullanılmıştır. Kerpiç, iç duvarlar ve çıkma duvarlarında dolgu malzemesi olarak; demir, pencere, merdiven ve köşk korkuluklarında kullanılmıştır. Çıkmalar diğer duvarlardan farklı teknik ve malzeme ile inşa edilmiştir.

Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi İşlem ve Bilgi Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 727 kez gösterilmiştir.