Silifke Müzesi
Müzeden Kareler

Müzemizi 'Mino' ve 'Moni' Koruyacak

Mino ve Moni

Anadolu'nun en iri köpek ırkı olarak bilinen Aksaray Malaklısı cinsi Moni ve Mino adlı iki yavru köpek, Müze Müdürlüğümüzde koruma amaçlı göreve başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2012 yılında yayımladığı, Türkiye'deki Müze ve Ören yerlerini korunması için alınacak önlemleri içeren genelge kapsamında, Aksaray Malaklısı cinsi köpekler, Müze Müdürü İlhame Öztürk tarafından müzeye getirildi.

Müze personelimizin yakından ilgilendiği 30 günlük dişi Mino ile 60 günlük erkek Moni adlı köpeklerin içgüdüsel olarak bulundukları alanları koruma özelliği var.

Tarihi bakımdan çok zengin bir ilçe olan Silifke’nin taşınabilir tarihi eserleri müzede sergilenmekte olup müze personel ve bu köpeklerle korunacak.

Öte yandan, 1650 yılında Aksaray'a gelen ünlü gezgin Evliya Çelebi'nin de seyahatnamesinde bu köpekler için Anadolu'da ben aslan gördüm tanımlaması yaptığı biliniyor.

Köpeklerin Müdürlüğümüz bünyesine katılımını sağlayan Bakanlığımız ilgili birimlerine teşekkür ederiz.

• Mino ve Moni

Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi İşlem ve Bilgi Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 1393 kez gösterilmiştir.